Karl May Festival

anoniem 1


Met een daverende knal, die eindeloos weerkaatst tussen de duizend bergen van Sauerland, hebben bandieten, roekeloos geworden door goudkoorts, zichzelf opgeblazen. Als de rookwolken de lucht inzweven, zien we hoe een bergmeer zijn watermassa door een gat in de rots omlaag stort.
Einde van het spel Winnetou I, naar het jeugdboek van Karl May. Vijfduizend toeschouwers, van wie de meeste kinderen, hebben twee uur lang hun adem ingehouden bij het grootste spektakelstuk van Europa, met een rokende en gillende stoomtrein, een postkoets en schietende bandieten die de trein overvallen.
Voeg daarbij de vrolijke intermezzo’s met een altijd dronken sheriff en het bloedstollende stuntwerk te paard van een Parijse groep cascadeurs en je hebt alle elementen bij elkaar voor een middagje ontspanning op hoog niveau.
Het Karl May Festival in Lennestadt/Elspe biedt tot 12 september 1993 een heel dagprogramma.
Entree DM 28, kinderen tot 15 jaar DM 22. De parkeerplaatsen zijn gratis. Telefonisch bestellen kan onder nummer 09-49-2721-1451. Men spreekt Engels. Aanrit vanaf Utrecht, over Arnhem 250 km. Lennestadt ligt op de lijn Keulen-Kassel.Bloedstollend stuntwerk te paard is te zien tijdens het Karl May Festival in Lennestadt.
[1]In: De Telegraaf, 7 augustus 1993.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website