Indianenfeest voor de jeugd


anoniem 1


Een leuk uitstapje met de kinderen tijdens een vakantie in de Oostenrijkse regio Innviertel-Hausruckwald (Oberösterreich) is een bezoek aan het indianendorp in het plaatsje Natternbach. De jeugd kan er pony-rijden, er zijn ranches, wigwams, blokhutten, totempalen, kampvuren en vele andere herinneringen aan de indianen.
Van 13 tot 29 juli wordt in dit indianendorp een groot western- en countryfestijn gehouden. Voor de kinderen is er dan een kampweek met een workshop. Andere programma-onderdelen zijn een expositie over het leven van de indianen in Noord-Amerika en avonden met liederen en gedichten van indianen.

Een ander hoogtepunt is de opvoering in de openlucht van het verhaal “De erfenis van Winnetou” van Karl May door ongeveer 100 kinderen van rond tien jaar uit Natternbach en omgeving. Deze voorstellingen worden op 27, 28 en 29 juli gegeven.
Vakanties in Natternbach zijn mogelijk in zg. Gasthöfe, op 40 boerderijen, in pensions en bij particulieren. Het dorp ligt op een hoogte van 450 meter. Er zijn legio sportieve mogelijkheden, zoals wandelen, zwemmen, vissen, tennissen, paardrijden en tochten met paard en wagen. Nadere informatie bij het Oostenrijks Verkeersbureau, Singel 464, 1017 AW Amsterdam, telef. 020- 255933.


[1]In: Het Vrije Volk : democratisch-socialistisch dagblad, 9 juni 1984.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website