Pas van de pers

Wederom Karl May


anoniem 1


Karl May, eens de gevierde schrijver van boeken met Old Shatterhand en Winnetou, verschijnt weer op de markt. De ouderen onder onze lezers zullen zich nog de jaren herinneren dat zij deze verhalen over opwindende avonturen verslonden!
Zal de jeugd van vandaag deze geschiedenissen over Indianen nog willen lezen? Zijn de jongens van nu nog belust op de beschrijvingen van de strijdlust van Indianen?
De een wel, de ander niet. De uitgeverij Spectrum te Utrecht meent dat de belangstelling nog levend is en geeft thans een reeks van de Karl May-verhalen in pocketvorm uit; een nieuwe vertaling is onder deskundige leiding van Dr. F.C. de Rooy 2 verzorgd.
Als eerste pockets in deze serie zijn verschenen ‘De schat in het Zilvermeer’ en ‘Winnetou, het grote opperhoofd’, elk ruim 300 bladzijden tellende. De volgende delen zullen regelmatig verschijnen, in totaal 25 pockets.


[1]In: Utrechtsch Nieuwsblad, 5 april 1962.
[2]Dr. F. C. de Rooy (voluit: dr. Ferdinand Carel de Rooy, * 9 juni 1919 , † 4 maart 1998) was in het dagelijks leven leraar Frans te Rijswijk/Z.H. en in zijn vrije tijd dé Karl May-kenner van Nederland. Van zijn hand is o.a. het boekje „Old Shatterhand - Kara Ben-Nemsi - ook voor U! De boodschap van Karl May, de idealist uit het Avondland” (Tilburg: Drukkerij van het R.K. Jongensweeshuis, 1955) en hij redigeerde en gaf in de jaren 1962-1967 de 50 bekende Karl May-pockets bij Uitgeverij Het Spectrum uit.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website