Vergeet niet te lezen

anoniem 1


Wie heeft in zijn jeugd niet gedweept met Old Shatterhand, Winnetou, Old Firehand en die andere beroemde creaties van Karl May, de Duitse auteur die het leven in de Far-West zo meesterlijk beschreef zonder ooit het land van Uncle Sam bezocht te hebben.
Vanavond stelt dr Dr Rooy 2 de verzamelde werken van Karl May, die thans in een handige uitgave verschijnen, aan de kijkers voor.


[1]In De Nieuwe Gazet, 26 maart 1962.
Dank zij aankondigingen in het Limburgs Dagblad en de Nieuwe Limburger Koerier van 26 maart 1962 weten we dat „Vergeet niet te lezen” een televisie-uitzending op BRT 1 was, die van 21.50 tot 22.20 duurde.
[2]Dr. F. C. de Rooy (voluit: dr. Ferdinand Carel de Rooy, * 9 juni 1919 , † 4 maart 1998) was in het dagelijks leven leraar Frans te Rijswijk/Z.H. en in zijn vrije tijd dé Karl May-kenner van Nederland. Van zijn hand is o.a. het boekje „Old Shatterhand - Kara Ben-Nemsi - ook voor U! De boodschap van Karl May, de idealist uit het Avondland” (Tilburg: Drukkerij van het R.K. Jongensweeshuis, 1955) en hij redigeerde en gaf in de jaren 1962-1967 de 50 bekende Karl May-pockets bij Uitgeverij Het Spectrum uit.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website