„De gemaskerde ruiter” (Parisien 1 )

anoniem 2

„De gemaskerde ruiter” 3 – een titel die alle Karl May-boeken weer in de herinnering terugbrengt – rijdt door de prairie met de wetenschap van de ligging van een stad met een gouden schat. Daar azen vele gieren op, maar de ruiter is er ook nog, gemaskerd en wel. Romantiek voor Western-liefhebbers. Veertien jaar. Vanaf dinsdag „Battletaxi” een oorlogsfilm met als thema het heldhaftige en levensgevaarlijke werk van de helicopter-eenheden. Veertien jaar.


[1]Cinema Parisien was tussen 1917 en de sloop in 2002 een bioscoop met maar één zaal aan de Vrijstraat 22-24 in Eindhoven.
[2]In: Eindhovens Dagblad, 14 mei 1960.
[3]The Masked Rider” is een Amerikaanse western uit 1941, geregisseerd door Ford Beebe en geschreven door Sherman L. Lowe en Victor McLeod, met Johnny Mack Brown, Fuzzy Knight, Nell O’Day, Grant Withers, Virginia Carroll en Guy D’Ennery in de belangrijkste rollen. Onnodig te zeggen dat deze film niets met Karl May te maken heeft.
[4]Battle Taxi” is een oorlogsfilm uit 1955 van regisseur Herbert L. Strock, met Sterling Hayden, Arthur Franz en Marshall Thompson in de hoofdrollen als helikopterpiloten die op heldhaftige wijze gewonde soldaten van het slagveld redden.Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.Google
www op deze website